Kiné - Osteo

't Rustpunt is een groepspraktijk en adviescentrum voor osteopathie en gespecialiseerde kinesitherapie

De praktijk is vlot bereikbaar.
Alle behandelingen gebeuren na afspraak van maandag tot en met zaterdagmiddag.

’t Rustpunt biedt de patiënten actuele, gespecialiseerde en complementaire therapie-concepten aan. De totaalbenadering van de patiënt en de vroege reactivering staan in de ’t Rustpunt-aanpak centraal. Elke patiënt krijgt de nodige individuele aandacht. Bij topsporters spelen we zo kort mogelijk op de bal.

We behandelen elke problematiek, op een aangepaste manier, van topsporters tot recreatieve sportbeoefenaars. Iedereen kan voor behandeling en advies in ’t Rustpunt terecht.

De therapeuten hebben een ruime praktijkervaring en volgen kwaliteitsvolle en genormeerde vervolgopleidingen zodat we klaarstaan voor een hoogstaande patiëntenzorg.

De sfeer in ’t Rustpunt is amicaal en respectvol.

Filosofie

Als team doen we een aantal zaken anders. Niet iedereen is het daar steeds mee eens, alle gebundelde kennis maakt ons sterker. Onze communicatie is altijd direct: we streven naar ‘totaal  therapie’.

We hebben tot nu toe bij een zeer uiteenlopende groep  resultaten geboekt – topsporters, recreanten en last but not least onze ‘dagelijkse’ patiënten.
Het is dankzij die grote diversiteit binnen onze patiëntengroep dat we alle opgedane knowhow ten volle kunnen gebruiken.

Het fundament van onze praktijkfilosofie is een volledig aanbod van aanvullende en moderne therapiemethodes onder één dak. Dit aanbod is voor een private praktijk in het Limburgse en ver daarbuiten uniek.
Hier hebben we de laatste jaren individueel en in team hard aan gewerkt. 

Ideeën zoals professionalisme,vertrouwen, vaardigheid, respect voor verschillen, echt teamwork met collega’s en patiënten én het volgen van permanente opleiding om constant beter te worden, vormen de waarden waarmee wordt gewerkt.
Het werken met een goed draaiend team doet de rest.

Met de ‘veldbezetting’ die we nu ‘in huis’ hebben gehaald zijn we gekend als een team dat geen afwachtende houding aanneemt. Het is onze overtuiging dat de zoektocht naar de juiste mensen heeft bijgedragen tot de realisatie van één gemeenschappelijke doelstelling: de mens als totaliteit benaderen, bekijken en behandelen.

We vertrouwen hiervoor ook op een groeiend extern netwerk van specialisten (medici, collega’s, functionele trainers en psychologen) met dezelfde toewijding en een buitengewone vakkennis.

Dankzij al deze ‘medewerkers’ én onze patiënten heeft onze zaak een positieve reputatie opgebouwd waarbinnen elk teamlid dagelijks het beste van zichzelf wil geven om anderen beter te maken.

Wie doet wat?

ALLE KINESISTEN WERKEN OP ZELFSTANDIGE BASIS

Koen Ceyssens (geconventioneerd):  

 • osteopathie d.o.
 • manuele therapie
 • kinesitherapie
 • lymfedrainage
 • kinesiotaping, taping en bandagering
 • acupunctuur 

Peter Breban
(geconventioneerd) 

 • kinesitherapie
 • manuele therapie
 • electro therapie
 • shock wave
 • littekenbehandeling

Tom Pauwels
(geconventioneerd)
   

 • kinesitherapie
 • shock wave
 • taping
 • electro therapie

Specialisaties

De lymfedrainage is een bijzondere massagetechniek die tot doel heeft om overtollig vocht en metabole afvalstoffen af te voeren via de lymfebanen.
Deze technieken kunnen manueel of mechanisch uitgevoerd worden en bieden goede resultaten bij o.a. mastectomie, posttraumatisch oedeem, lyfoedeem en sommige acute inflammatoire aandoeningen van de onderhuidse weefsels.

Manuele Lymfedrainage ad modum VODDER

Lymfedrainage is een natuurlijke functie in ons lichaam. Als gevolg van een ongeval, ziekte of stress kan deze functie bemoeilijkt worden. En dan kan de natuurlijke drainage van het lymfe met de handen (manueel) geoptimaliseerd worden. Dit gebeurt door het lymfestelsel te stimuleren. Hierdoor wordt het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter via de lymfbanen af gevoerd. In 1932 ontwikkelde Dr. Emil VODDER, een Deens bioloog, samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire therapie.

De manuele lymfedrainage volgens Vodder is een zachte massagevorm die op het gehele lichaam toepasbaar is. Er wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen, de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel. Doel is de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele vochtophopingen weg te werken, de immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur, in een ontspannen sfeer en tijdens de behandeling wordt niet gepraat. De behandeling is vrijwel pijnloos, de duur is afhankelijk van de klacht.

Indien nodig begint de behandeling met een uitgebreid gesprek, waarin het lymfesysteem en de werking ervan wordt toegelicht. De massage begint altijd bij de lymfeklieren in de hals, gevolgd door de lymfeklieren in de buikstreek, oksels, liezen en het gelaat, afhankelijk van de klacht.

Indicaties:

 • Zwellingen (oedeem): vb. lymfoedeem, post-traumatische en post-operatieve oedemen
 • Verstuikingen
 • Bloeduitstortingen
 • Spierpijn, spierletsels
 • Reumatische aandoeningen en oedemen van reumatische oorsprong
 • Klachten van het zenuwstelsel: bv. M.S, migraine
 • Klachten als gevolg van stress: bv. slapeloosheid, concentratieverlies, darmstoornissen (o.a. constipatie), hoofdpijn.
 • Neus, keel en ooraandoeningen
 • Huidproblemen: bv. chronisch eczeem, littekens.
 • Bloedcirculatiestoornissen, bv. Glaucoom
 • Orgaanklachten bv. lever.

 

Nadat de wetenschap jaren met pneumatische en uiterst pijnlijke toestellen heeft gewerkt, is onlangs de PiezoWave (www.richard-wolf.com) ontworpen.

De PiezoWave is een uitschieter in zijn gebied, zowel omwille van zijn piëzo-elektrisch werkingsprincipe, als ook omdat dit het eerste toestel is dat schokgolven genereert die convergeren en niet divergeren.

Het zorgt voor een doelgerichte, efficiënte en tevens niet-chirurgische behandeling van calcificaties en chronische pijnen, zoals onder meer frozen shoulder, tenniselleboog, hielspoor, achillespeesontsteking en pijnpunten in de nek, schouder en rug.

Voordelen van een dergelijke behandeling zijn dat het snel gebeurt en op een relatief zachte manier en dat het een vlotte pijnverlichting teweeg brengt. Duur van de behandeling is een vijftal sessies.

   

Zowel voor als na de geboorte kan de kinesitherapeut een bijzondere betekenis hebben voor de zwangere
vrouw of jonge moeder. De kinesitherapeut begeleidt de vrouw individueel tijden en na haar zwangerschap,
zowel op fysisch als op psychisch vlak. Op biomechanische basis gaat de kinesitherapeut typische klachten van het bewegingsapparaat trachten te beperken en/of te verhelpen.

Bijzondere aandacht gaat naar:

 • Houding- en lichaamsbewustzijn: vb. aanleren van juiste slaap-en rusthouding.
 • Circulatieoefeningen om bloedsomloopklachten te voorkomen.
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
 • Een juiste keuze van individueel aangepaste houdingen die, zowel qua efficiëntie als que comfort,
  een grote en weldoende invloed kunnen hebben op het verloop van de bevalling: we leren de
  aanstaande moeder om de weeën op te vangen en op een efficiënte manier het lichaam te laten
  aanpassen aan de indaling van de baby. Daarvoor trachten we kwetsuren enerzijds aan het bekken
  en de bekkenbodemspieren van de vrouw en anderzijds het hoofdje van de baby, tot het minimum
  te beperken.
 • Het aanleren van correcte perstechnieken en houdingen voor een vlotteuitdrijving van de baby.
 • De aanpassing van de lichaamshouding na de bevalling en de versterking van het spiercorset
  van de bekkengordel: buik-, rug- en bekkenbodemspieren.

Naast deze algemene benadering van de “normale” zwangere vrouw kan de kinesitherapeut zowel
tijdens als na de bevalling klachten behandelen:

 • Urine- en stoelgangverlies, constipatie en sexuele klachten.
 • Zwangerschapsgebonden bekkenpijn.
 • Zwangerschapsgebonden lage rugpijn

Praktische toepassing van bovengenoemde punten:

 • In de dagelijkse activiteiten: vb. verantwoord tillen van de Maxicosi.
 • Als voorbereiding van mogelijk sporthervatting.

De kracht van water is bekend.

Aquarevalidatie richt zich niet op een enkel lichaamsdeel, het zorgt voor versterking van het gehele lichaam, terwijl gewrichten, gewrichtsbanden en wervelkolom ontlast worden.

Door in water te trainen en te revalideren wordt de schokbelasting vermeden en het spiergeheugen behouden, de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en de veneuze bloedcirculatie verbeterd.

Ook geschikt voor mensen die niet kunnen zwemmen, er wordt geoefend met een watertrainingsvest.

Apparatuur

De intelect Advanced-therapiesystemen beschikken over alle belangrijke modaliteiten die nodig zijn in de praktijk: elektrotherapie, ultrageluidtherapie, combinatietherapie, lasertherapie en EMG. Het oog voor detail komt naar voren in het ontwerp van de toestellen, modules en wagentjes die probleemloos in elkaar passen. Dit wordt gecombineerd met de functierijke onboard software waardoor de Intelect Advanced het meest volledige en vernieuwende systeem is voor revalidatie.

Na jaren met pneumatische en uiterst pijnlijke toestellen te hebben gewerkt, is onlangs de PiezoWave gecreeerd (www.richard-wolf.com).

Dit is een uitschieter op zijn gebied, niet alleen omwille van zijn piëzo-elektrisch werkingsprincipe, ook omdat dit het eerste toestel is dat schokgolven genereert die convergeren in plaats van divergeren.

Dit zorgt voor een doelgerichte, efficiënte en niet-chirurgische behandeling van calcificaties en chronische pijnen. Het is uitermate geschikt voor de behandeling van o.a. frozen shoulder, tenniselleboog, hielspoor, achillespeesontsteking en pijnpunten in nek, schouder, rug, enzovoort.

Voordelen van een dergelijke behandeling zijn de snelheid ervan, de relatief zachte manier van behandelen en een vlotte pijnverlichting. Resultaat wordt al geboekt na een vijftal behandelsessies.

   

Presso-therapie – PULSTAR S2

Pulstar® is een gepatenteerd systeem met dubbele gradient en fysiologische druk. Er wordt gewerkt met afnemende druk in elke cel van de manchet. Hierdoor wordt de manuele handeling van de therapeut zeer sterk benaderd en wordt er een veel beter resultaat bereikt dan bij klassieke toestellen.

  

  

 • ANTI-INFLAMMATOIR
 • ANTALGISCHE WERKING
 • TRIGGER-POINTS
 • ANTI-OEDEEM – CICATRISEREND

Leeftijd

Alle leeftijden kunnen voordeel halen uit onze professionele aanpak, ook kinderen en baby’s.

 

Indicaties

Alle problemen van spieren en gewrichten, bijvoorbeeld: Hernia, rugpijn en rugscholing, sportletsels door kwetsuur of overbelasting, chronische pijn van het bewegingsapparaat, storingen in de werking van het zenuwstelsel, C.V.S en fibromylagie, arthrose en osteoporose,postoperatieve revalidatie van o.a. hart, heup, rug, schouder en knie,hoofdpijnen en vele andere problemen,kortom alles wat pijn doet, niet zomaar verdwijnt, waarmee men heeft moeten “leren leven”.

Betaling en terugbetaling

Gespecialiseerde kinesitherapie & manuele therapie

 • De op dat moment geldige kinesitherapienomenclatuur is ten allen tijde in de praktijk ter inzage (zie prikbord) of op .
 • De gekende getuigschriften voor verstrekte hulp worden om de 5 behandelingen klaargemaakt. Met het ontvangen getuigschrift en het oorspronkelijke doktersvoorschrift heeft U dan recht op terugbetaling door uw ziekenfonds.

Volgens de reglementering van het RIZIV, te consulteren op https://www.riziv.fgov.be/SiteCollectionDocuments/tarief_kinesitherapeuten_20190101.pdf

Osteopathie

Voor een osteopathisch onderzoek en voor osteopathiebehandelingen kunnen de normaal geldende tarieven aangerekend worden. 
De behandelingen worden na elke sessie ter plaatse betaald.

Behandelingsuren?

Alle behandelingen gebeuren dagelijks OP AFSPRAAK.

In de mate van het mogelijke houden we rekening met uw wensen en mogelijkheden

Bij belet wordt u verzocht 24 uur op voorhand te verwittigen.

De praktijk is geopend van 7.30 tot 20.45 uur.

Wat brengt U mee?

Zowel met als zonder doorverwijzing kunt U terecht.

* voorschrift van de (huis)arts

* klever van het ziekenfonds

* identiteitskaart

* contactgegevens van huisarts en/of specialist 

* eventuele verslagen, beeldmateriaal,…

* bent u bij het leger? Meldt dat zeker bij uw eerste afspraak zodat we het nodige kunnen doen 

Betaalmogelijkheden

– contant

– via overschrijving 

Bereikbaarheid

Hoe is de groepspraktijk te bereiken?

Met de wagen:

parkeergelegenheid voor de deur voor mindervaliden mensen die moeilijk ter been zijn 

een ruime parking achter het gebouw;

met het openbaar vervoer;

met de fiets of bromfiets.

 

Anesi Parafango lichaamspakkingen (best in kuurvorm)

         Anti–cellulitis/versteviging/figuurcorrectie…………..€ 60,00  

Chocopakking

      hydratatie………………………….€ 60

Algenpakking

       ontgiften…………………………………………………..€ 60.00  

Lavendel-honing pakking

        hydratatie………………………………………………..€ 65.00  

Parelpakking

        luxe……………………………………………………….€ 70.00  

 Goudpakking

        luxe………………………………………………………..€ 70.00

Relaxatiemassage

 
30 minuten: alleen achterkant / alleen voorkant                               € 30,00

60 minuten : totale lichaamsmassage 

€ 60.00
 90 minuten: totale lichaamsmassage€ 80.00
op aanvraag te combineren met aromatherapie+ € 5
op aanvraag te combineren met peeling vooraf+ € 15
  

Hotstone massage

 
30 minuten: alleen achterkant / alleen voorkant€ 35.00
60 minuten: totale lichaamsmassage€ 65.00
90 minuten: totale lichaamsmassage€ 85.00
op aanvraag te combineren met peeling vooraf+ € 15 
  

Hot Chocolate massage

 
30 minuten: alleen achterkant / alleen voorkant€ 35.00
60 minuten: totale lichaamsmassage€ 65.00
90 minuten: totale lichaamsmassage€ 85.00
op aanvraag te combineren met peeling vooraf+ € 15
  

Kaarsen massage

30 minuten: alleen achterkant / alleen voorkant€ 35.00
60 minuten: totale lichaamsmassage€ 65.00 
90 minuten: totale lichaamsmassage€ 85.00
op aanvraag te combineren met peeling vooraf+ € 15
  

Schelpenmassage

  
60 minuten: totale lichaamsmassage€ 65.00
90 minuten: totale lichaamsmassage€ 85.00
 

Hammammassage

 
90 minuten: totale lichaamsmassage€90.00