Stoomcabine/hammam met aromatherapie


De hammam, wat Arabisch is voor 'verspreider van warmte', stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. De Arabieren spoelden zich van oudsher schoon met koud water en ontdekten de weldadige warme lucht in de badhuizen die de Romeinen in Syrië achter hadden gelaten. De profeet Mohammed bestempelde rond het jaar 600 de hitte als heilzaam en hierdoor nam de hammam een belangrijke plaats in in de islamitische wereld, niet alleen bij de voorgeschreven reiniging, maar ook als sociaal ontmoetingspunt.
Dit weldoende stoombad heeft een gematigde temperatuur van 40-50° en een zeer hoge vochtigheidsgraad van 95-100%. Gebruik van de hammam ontspant de spieren, brengt de vochtbalans van het lichaam op peil en heeft een milde, aangename werking op de luchtwegen die door de warme stoom worden "vrijgemaakt".

De warmte van de stoom zorgt ervoor dat de poriën zich openen en de huid kan ademen. Vuil en schadelijke stoffen worden hierdoor makkelijker uit het lichaam verwijderd, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de luchtwegen geopend. Op deze manier worden zuurstof en nieuwe voedingsstoffen beter opgenomen.

De hoge vochtigheidsgraad verzekert een heilzame werking van de luchtwegen en is een aanrader bij verkoudheden, allergieën, bronchitis en astma.

Onze hammam is voorzien van aroma-therapie en verbetert de harmonie en het evenwicht tussen lichaam en  geest.

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art