De effecten van de sauna zijn een combinatie van een reeks warme en koude wisselbaden. In de sauna ligt de temperatuur tussen 70°C en 90°C. De hoge temperatuur gecombineerd met een lage vochtigheid, wordt als zeer aangenaam ervaren.

Een sauna werkt reinigend, relaxerend en ontstressend. Sauna is een weldoening voor lichaam en geest.

Kleuren beïnvloeden de lichamelijke conditie en zijn van grote invloed op het geestelijk evenwicht. Door de inbouw van lichttherapie is er een heilzame werking in de sauna.

Naast het ontspannen in de sauna worden tegelijkertijd het zenuwsysteem en de psyche gestimuleerd door de kleurentherapie. Met een doelgericht gebruik draagt lichttherapie aanzienlijk bij tot algeheel welbehagen. Het ‘geheim’ ligt in het gebruik van mogelijk kleurecht licht, licht zonder vreemde bestandsdelen.

Geel voor vreugde

Geel is de kleur van vreugde, de creatieve expressie, de spontaniteit en zelfvertrouwen en werkt opwekkend. Geel licht helpt tegen depressie en stimuleert de vertering. Het geeft een onbezorgd en vrij gevoel.

Rood voor kracht

Rood is de kleur van levenskracht, uithoudingsvermogen en wilskracht. Het versterkt de geest en motivatie. Het werkt opwekkend en verbetert de bloedsomloop en bloeddruk. Het geeft een aangenaam gevoel.

Blauw voor rust

Blauw is de kleur van rust, vrede en trouw. Blauw licht bevordert rust, ontspanning en evenwicht. Het brengt het zenuwsysteem tot rust en verzacht ontstekingen. Ideaal om ontspannen bij weg te dromen.

Groen voor harmonie

Groen is de kleur van innerlijke harmonie en balans en werkt rustgevend op het hart en zenuwen. Het heeft een heilzame werking op de bronchiën en verjongt de huid. Groen licht is ideaal voor een rustige en diepe ontspanning.

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art