De doordringing van de huid, onderhuid en onderliggende weefsels is in de IR-cabine beduidend beter dan in een gewone sauna.

Het lange golfprincipe dat infrarood licht op onze huid plaatselijk uitstraalt, heeft een pijnstillende, verzachtende en ontspannende werking. Daarom worden IR-lampen aangeraden bij rugklachten, gewrichtsontstekingen en reumatische aandoeningen. Geleidelijk afkoelen is hier wel de boodschap.

"een beetje warmte is vaak het beste recept"

Deze techniek heeft het voordeel dat men niet eerst langzaam warm hoeft te worden en men gaat via zachte infrarood-C warmtestraling zweten. Er zijn vele positieve effecten, zoals ontslakking, betere doorbloeding en stimulering van de bloedsomloop en de stofwisseling. Bij onze infraroodsauna is het vlakverwarmingsysteem rechtstreeks in de wanden geïntegreerd. Hierdoor wordt de stralingswarmte over een groot oppervlak verdeeld en gelijkmatig via het hout aan de badgangers afgegeven. Hierdoor kunnen de gezondheidsvoordelen zich volledig ontplooien. Bij onze infraroodsauna zit de stralingsbron als infrarood vlakverwarming verstopt achter de houten binnenbekleding

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art