Wat is osteopathie?

Osteopathie: “Herstel van een beweging”

De lichaamsfuncties die verstoord zijn door bijvoorbeeld een trauma, chronische ziekten of acute aandoeningen worden gediagnosticeerd en behandeld volgens de principes en de filosofie van de osteopathie.
Hierin speelt de wervelkolom een belangrijke rol. Ieder bewegingsverlies in de wervels veroorzaakt op termijn problemen in de zenuwen die de wervelkolom verlaten.
Tevens zal de bloedvoorziening hinder ondervinden door de blokkades in de wervelkolom. De relatie tussen beiden is dat zenuwbanen de bloedvaten volgen op weg naar de spieren, organen, botten en gewrichten.

Om optimaal te kunnen functioneren is het noodzakelijk dat ieder bloedvat een vrij verloop heeft. Als dit niet zo is door bijvoorbeeld een blokkade in een gewricht, dan blijven problemen niet uit.
De blokkade wordt opgespoord en er wordt geëvalueerd hoe de dysfunctie is ontstaan en hoe ze zich gedraagt tijdens de beweging.

De technieken worden zorgvuldig gekozen in relatie tot het probleem. Al de technieken zijn niet invasief en heel zacht. Er zullen in geen geval manipulaties gedaan worden die de patiënt schaden.

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art