Couperose / Spider naevi

1. Wat is couperose/Spider naevi?
Couperose/Spider naevi zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes in het gezicht, meestal op de wangen en de neus of op de bovenbenen, het bovenlijf of het gelaat. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook is er een familiale belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van couperose/Spider naevi. Couperose/Spider naevi is volkomen onschuldig, soms kan het echter klachten geven. Zo kan het gezicht rood aanlopen bij de overgang van een koude naar een warme omgeving, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel. Op dit moment is het nog niet mogelijk om couperose/Spider naevi te voorkomen.

2. Hoe werkt de MedCos IPL?
De MedCos IPL geeft in korte flitsen hoog energetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 520 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door het bloed in de uitgezette adertjes geabsorbeerd en naar de wanden van de vaatjes geleid. Door selectieve verhitting worden de uitgezette adertjes uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

3. Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes.

4. Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met een korte
prikkeling. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

5. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Doorgaans is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien.
Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig.

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art