Acné

1. Wat is Acné ?
Acné is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

2. Wat is de oorzaak van acné ?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

3. Hoe werkt de MedCos IPL?
De MedCos IPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 590 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de P. Acnes bacterie worden vernietigd, omdat deze niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.

4. Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Alleen actieve acné kan worden behandeld met de MedCos IPL. Oude acné
littekens zullen niet verdwijnen. Ideaal is het als de huid licht van kleur is.
Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden.

5. Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.
De behandeling is voor iedereen goed te doen.

6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor een acnébehandeling zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.

't Rustpunt Overpelterbaan 24 3940 Hechtel-Eksel Tel : 011 73 17 84 Mail : info@t-rustpunt.be
Webdesign & Hosting door Data-Art